USLOVI ZA PRIHVATANJE PLATNIH KARTICA

Lična karta AB VitalPlus doo Beograd

Ime: AB VitalPlus doo Beograd Vračar Adresa: Kneza Miloša 7a, Vračar 11000 Beograd E-pošta:  kontakt@abvitalplus.rs Telefon: 011/6555 600  PIB  108762286 Matični broj: 21062677 Šifra delatnosti:  4791 Trgovina na malo posredstvom pošte ili preko interneta

Načini plaćanja

Plaćanje platnim karticama putem interneta: Porudžbinu možete platiti putem Interneta platnim karticama VISA ili MasterCard, koje podržavaju plaćanje preko Interneta. Molimo vas da proverite kod banke koja je karticu izdala da li vaša kartica podržava plaćanje preko Interneta.

Plaćanje pouzećem (plaćanje prilikom isporuke):

  • Gotovinsko plaćanje
  • Čekovima gradjana

Plaćanje pouzećem je preporučljivo ako želite da platite robu u trenutku preuzimanja. Robu koju plaćate kod preuzimanja moguće je platiti gotovinom (bez obzira na vrednost), s tim da pri preuzimanju morate da budete lično prisutni. Robu možete platiti karticom, takođe prilikom preuzimanja.

Odloženo plaćanje:

Čekovima građana i to do 3-6 mesečnih rata bez kamate, pri čemu prva rata dospeva na naplatu odmah. O vremenu dostave robe obavestićemo vas telefonom ili se možete dodatno informisati putem kontakt servisa na 011 6555 600. Do potpunog plaćanja proizvoda iz određene porudžbine naručeni proizvodi ostaju vlasništvo Ab vitalplus, iako su već bili dostavljeni kupcu. Ukoliko se kao način plaćanje odabere kreditna kartica, u slučaju neuspešne realizacije ili bilo kojeg drugog razloga, kupac je u obavezi da u roku od 5 dana od primljenog poziva odabere jedan od preostalih načina kupovine i izmiri svoju obavezu.  Prodavac izdaje račun na trajnom mediju (papiru), što je sa garancijskim listom validan dokaz o kupovinu u slučaju reklamacije ili servisne intervencije.

Cene u online prodavnici

Sve cene su iskazane u dinarima sa uključenim PDV-om. Zadržavamo pravo izmene cena, ako nije drugačije navedeno (u slučaju akcija i specijalnih popusta). Cene važe u trenutku kreiranja porudžbine i imaju dejstvo i validnost i za naredni period. Cene su važeće u slučaju plaćanja predviđenim načinima plaćanja i prema uslovima navedenim iznad. Navedene cene važe samo za kupovinu na webshop ABVitalplus doo online prodavnici i mogu da se razlikuju od cena u prodajnom kontakt servisu ABVitalplus doo. Uprkos značajnim naporima da se obezbede ažurni i tačni podaci, moguće je da se potkrade neispravna cena. U tom slučaju, kao i u slučaju da se cena promeni tokom izdavanja porudžbine, prodavac će kupcu omogućiti da odustane od kupovine i ponuditi mu drugo rešenje na obostrano zadovoljstvo.

Validnost akcijske/vip ponude

Rokovi trajanja akcija, koji mogu da se međusobno razlikuju, navedeni su u akcijskoj/vip ponudi.

Konverzija stranih valuta

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu. 

Povraćaj sredstava u slučaju direktnog plaćanja kreditnom karticom prilikom kupovine na webshop ABVitalplus online prodavnici

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, ABVitalplus d.o.o. Beograd je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice. Vreme potrebno za povrat sredstava može potrajati od jedan do sedam dana, u zavisnosti od politike banke kod koje kupac ima račun. 

Rok isporuke

Želeći da izađemo u susret očekivanjima svojih kupaca, obezbedili smo dostavu svih proizvoda kupljenih preko ABVitalplus online prodavnice. Pre dostave kontaktiraće ćemo vas naša kurirska služba radi dogovora o vremenu dostave. Rok isporuke teče od prvog narednog radnog dana posle narudžbine. Za robu kupljenu preko online prodavnice rok isporuke je od 24h do 72h. Isporuke se ne vrše nedeljom.   Isporuka robe se vrši isključivo na teritoriji Republike Srbije.  Isporuka van teritorije Srbije nije moguća. U slučaju da se proizvod ne nalazi na zalihama, postoji mogućnost da se rok isporuke produži, za telefonske konsultacije potrebno je da se obratite našem kontakt servisu. Ukoliko u vreme dostave kupac nije na dogovorenoj adresi, robu može da preuzme punoletna osoba koja živi u istom domaćinstvu zajedno sa kupcem, odnosno osoba koja ima ovlašćenje za preuzimanje robe. Osoba koja je preuzela proizvod preuzima i svu prateću dokumentaciju i potvrđuje prijem robe potpisivanjem otpremnice, gde navodi svoje ime, datum preuzimanja robe i srodstvo koje ima sa naručiocem.

Bezbednost

U postupku kupovine i plaćanja obezbeđujemo sigurnost i zaštitu od zloupotrebe vaših ličnih podataka. Kao kupac, vi ste odgovorni za pristup svom sistemu i zaštitu svojih korisničkih informacija i lozinke. Takođe, garantujete za tačnost i istinitost svih poslatih informacija.

Pravo na privatnost

Prodavac se obavezuje da trajno zaštiti lične podatke kupca u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka i Zakonom o osiguranju. Vaši podaci, dobijeni preko ABVitalplus online prodavnice, koristiće se isključivo za slanje informativnog materijala, ponuda, faktura i drugih potrebnih sredstava komunikacije. Kupac je ostavljanjem svoje e-mail adrese dao saglasnost da dobija informacije o novim ponudama ABVitalplus. Kupac u svakom trenutku, izborom opcije koja se nalazi u e-mailu, može povući svoju saglasnost posle čega neće dobijati pomenute ponude.

Zaštita poverljivih podataka o transakciji prilikom direktnog plaćanja kreditnom karticom na Abvitalplus online prodavnici

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Komunikacija

Obaveštenja o mesečnim akcijama i komercijalne elektronske poruke moraju biti jasno i nedvosmislno označene kao reklamne poruke. Pošiljalac mora da bude jasno naveden. Ako korisnik ne želi da prima reklamne poruke i obaveštenja o mesečnim akcijama, prodavac će to bezuslovno uzeti u obzir.

Isključenje od odgovornosti

Prodavac će uložiti maksimalne napore da postavi ispravne i ažurne podatke na svoje internet strane.  Međutim, karakteristike proizvoda, zalihe i cene mogu brzo da se promene, tako da prodavac ne uspe da pravovremeno ispravi podatke na internet stranicama. U tom slučaju prodavac će obavestiti kupca o izmenama i omogućiti mu da otkaže poružbinu ili zameni naručeni artikal. Sve fotografije proizvoda su simbolične i ne predstavljaju svojstva proizvoda.

Žalbe i reklamacije

Prodavac poštuje postojeći Zakon o zaštiti potrošača. Žalbe i reklamacije korisnici mogu da pošalju na elektronsku adresu: kontakt@abvitalplus, ili klasičnom poštom na adresu: ABVitalplus d.o.o., Beograd   Veselina Čajkanovića 3 11000 Beograd Prodavac će u roku od 8 radnih dana potvrditi da je žalba primljena i saopštiti korisniku, odnosno kupcu, koliko dugo će biti razmatrana i redovno ga obaveštavati o statusu postupka. Prodavac će učiniti sve što je u njegovoj moći u cilju sporazumnog rešenja svih sporova. Kupac će dobiti uz račun obaveštenje o proceduri za žalbe i reklamacije i kako postupiti u slučaju eventualnih žalbi i reklamacija, za više detalja kupac se može obratiti kontakt centru na 011 6555 600. Ukoliko se ne postigne dogovor između Prodavca i potrošača, Zakonom o zaštiti potrošača je predviđena mogućnost vansudskog rešavanja sporova.

Izjava o zaštiti privatnosti

Kompanija ABVital plus d.o.o. Beograd je posvećena obezbeđivanju adekvatnog nivoa poverljivosti, dostupnosti i zaštite ličnih podataka svakog lica koje koristi onlajn usluge i rešenja kompanije. Prikupljeni lični podaci i obrada ličnih podataka će biti izvršeno uz ustanovljene adekvatne fizičke i mere sigurnosti informacionog sistema. Kada se lični podaci prikupljaju i obrađuju nakon dobijanja pristanka, podaci će se obraditi dok lice ne obavesti kompaniju o jasnom povlačenju pristanka sa svoje strane. Nijedan deo prikupljenih ličnih podataka se neće prenositi drugoj državi. Pristup ličnim podacima je odobren od strane kompanije Abvitalplus d.o.o. Beograd, i omogućen je samo ovlašćenim licima. Nakon pohranjivanja podataka, na njima se ne vrši automatizovano obrađivanje ili profilisanje. U slučaju da imate dodatnih pitanja u vezi kontrole i procesuiranja ličnih podataka, možete nam poslati email na sledeću adresu: kontakt@abvitalplus.rs. Ako želite da prijavite zloupotrebu vezano za procesuiranje i kontrolu ličnih podataka od strane Abvitalplus d.o.o. Beograd, možete kontaktirati nadležnu instituciju: Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti  Bulevar Kralja Aleksandra 15 11000 Beograd Poverenik: Rodoljub Šabić, magistar prava