Opširnije

Zašto mi više nije polazilo za rukom da oslabim

Toga dana nisam mogla ni da zamislim da će 3 meseca kasnije, moja vaga pokazivati 21 kilogram manje

Otvoreno pismo Snežane Marković svim ženama starijim od 30 godina koje više ne uspevaju da izgube na težini

Za nekoliko minutia će vam biti jasno zašto sam napisala ovo pismo

Na kraju mog adolescentskog doba, imala sam 65 kilograma, bila sam visoka 1,69 m, a moje obline su u to vreme ipak bile adut. Imala sam 27, odnosno 29 godina kada sam rodila 2 divna deteta, a čak i posle dve trudnoće, uz neku malu dijetu, veoma brzo bih povratila svoju staru figuru. Moglo bi se reći da je do 37. godine sve bilo u redu. Čim bih se malo ugojila, ili kada bih prešla crtu od 70 kg, bilo je dovoljno da načinim mali napor, i mogla sam da vrlo lako izgubim svoje suvišne kilograme. Ni sa 67 kg ništa nije bilo katastrofalno, jer sam inače imala teške kosti. Dobro sam se osećala u svojoj koži.

A onda sam počela da se gojim…

I dalje se tačno sećam kada sam ušla u taj začarani krug dobijanja na težini. Kao što sam vam upravo rekla, do tada sam mogla lako da oslabim tek uz mali napor. Međutim, tokom božićnih praznika 2010. godine, kao i svake godine, malo sam preterala sa hranom, i 2. januara 2011. presuda je pala kao sa neba, vaga je pokazivala 74 kg. Ugojila sam se više od 5 kilograma za manje od 15 dana. Sećam se komentara jedne od mojih prijateljica kada sam se vratila sa tog famoznog odmora: „Snežana, da li si ti provela odmor u pekari?” Kiselo sam se nasmejala, ali sam pomislila kako će nekoliko dana dijete i malo hodanja odraditi posao, i ja ću opet brzo biti ispod te famozne crte od 70 kg.

Jednostavno sam postala otporna na mršavljenje

Ali, ovoga puta sam se prevarila. Posle više od 10 dana dijete i različitih čajeva, kombinovanih sa svakodnevnom šetnjom koja je trajala duže od jednog sata, oslabila sam samo 1 kilogram. A verujte mi, uz to sam umirala od gladi. Međutim, najgore je tek trebalo da se desi. Dakle, ne samo što se nisam vratila ispod crte od 70 kilograma koja je više od 15 godina bila moj orijentir za težinu, i ne samo što nisam brzo oslabila, ja sam čak dobila još 3 kilograma i tako stigla do 77 kg. Ipak, nisam htela da napustim bitku.

Pokušala sam čak da ne jedem apsolutno ništa

Probala sam sve, tablete, sredstva za dreniranje, flas­tere, akupunkturu, masaže, proteinske dijete, uvek sa istim rezultatom. Kada bih, po cenu strašnih odricanja, izgubila nekoliko kilograma, veoma brzo sam ih vraćala, uz nagradnih, još nekoliko dodatnih kilograma. Kada sam videla da se crta na vagi približava broju od 80 kilograma, pokušala sam čak da ne jedem skoro ništa, ali je rezultat bio još gori.

A onda sam prešla crtu od 80 kilograma

Ukratko, sa navršenom 41 godinom, imala sam 86 kilograma. Upravo tada sam odlučila da o tome porazgovaram sa dijetetičarem. Još se sećam datuma kada sam otišla na zakazani pregled. Bilo je to tačno u dan, 3 meseca pre venčanja moje sestre koje je organizovano 22. aprila 2015. Nisam htela da prisustvujem njenom venčanju sa svim ovim viškom kilograma. Kako su svi moji pokušaji da oslabim propali, pomislila sam da bi trebalo da pomoć zatražim od stručnjaka i da najzad shvatim zbog čega su svi ovi pokušaji bili neuspešni.

Toga dana sam shvatila zbog čega mi više nije polazilo za rukom da oslabim

Dijetetičar mi je postavio izvestan broj pitanja, pošto me prethodno pregledao. Ispričala sam mu detaljno sve ovo što sam vama upravo otkrila, a njegova dijagnoza bila je izričita: „Draga gospođo, vi spadate u tu grupu od 80% žena starijih od 30 godina koje dobijaju na težini iz tri vrlo precizna razloga. Međutim, imam za vas dobru vest: sam način vaše ishrane ne spada u ta tri glavna razloga”.

Tri glavna razloga za višak kilograma posle 30. godine

Želela sam zaista da saznam koja su to tri razloga, a naročito sam želela da otkrijem da li se za njih može naći efikasan lek. Nisam bila razočarana. Dijetetičar je nastavio: „Znate, ne postoje baš precizne godine, ali moglo bi se reći da se između tridesete i četrdesete godine kod žena dese te tri promene“ („kod pravih žena“, kao što je on rekao).

  1. Promena metabolizma: organizam se ulenji ili se da tako kažemo, „zaprlja, zamasti“, i shodno tome, ne funkcioniše više dobro. Naveo je problem bojlera, koji kada se napuni kamencem, daje manje toplote, a u njemu se povećava talog (on je ove naslage kamenca uporedio sa mastima koje se talože).
  2. Hormonske promene: kod žena posle 30. ili 35. godine, mogu se zapaziti manje ili više naglašene hormonske promene (koje će kasnije naravno dovesti do menopauze). Ove promene koje se zapravo odvijaju tokom čitavog vašeg života, odraziće se na vašu sposobnost da sačuvate dobru ravnotežu između mase masti i mišićne mase, a često će za posledicu imati stvaranje masnih naslaga u osetljivim zonama (stomak, zadnjica, butine).
  3. Pojava stresa: Često se u velikoj meri potcenjuje negativni uticaj stresa na figuru žene starije od 30 godina. Indirektno, stres izaziva transformaciju šećera iz vaše ishrane u masti. Preko istog mehanizma, on destabilizuje vaše ponašanje u vezi sa ishranom, jer usporava javljanje osećaja sitosti.

Završio je sledećim rečima: „Sve ove sasvim normalne promene, ne samo što objašnjavaju vaš višak kilograma, nego su često kod žene starije od 30 godina glavni krivci i za osećaj zamora, nemira, za loše spavanje, i generalno za loše stanje koje ide sve do depresije.“

Snezana Markovic Activ35

Moja sestra Katarina, sa moje leve strane, na dan njenog venčanja. Slavlje se nastavilo, a ja sam i dalje bila u punoj formi, ali bez preteranih oblina!

Snezana Markovic Activ35
Postojalo je rešenje koje se zove Activ 35

Posle ovoga, dijetetičar je počeo da priča o jednom potpuno novom postupku, koji se bazira na primeni tablete koja je namenjena ženama starijim od 30 godina, u čiji sastav ulazi 12 aktivnih supstanci koje se bore protiv 3 glavna razloga za višak kilograma kod žena starijih od 30 godina. Rekao mi je: „U vašem slučaju, dijeta nije mnogo korisna, a vežbanje će samo još više pojačati apetit. Ako želite da se u isto vreme izborite sa promenom metabolizma i hormona, i preteranim stresom koji je vezan za moderni način života, za vas postoji samo jedno rešenje, a to je Activ 35.“

Proverila sam na Internetu sve ono što sam prethodno čula

Dao mi je Internet adresu distributera ovog novog preparata koji je, najzad, namenjen ženama starijim od 30 godina. Iako sam bila skeptična kada sam izašla iz njegove ordinacije, čitanje sajta je raspršilo sve moje sumnje. Uz to, mogla sam da pročitam priču o ženama kao ja, koje su u 35, 45, 55, 65 ili čak više godina, izgubile na težini, iako do sada ništa drugo nije dalo rezultata. Ukratko, i ja sam bila ubeđena u sve ono što sam čulavrlo precizna razloga. Međutim, imam za vas dobru vest: sam način vaše ishrane ne spada u ta tri glavna razloga”.

Počela sam 3 dana posle posete dijetetičaru

Odmah sam naručila tretman dovoljan za tri meseca (i dalje je bilo aktuelno venčanje moje sestre). Sećam se da je bio petak. Dobila sam pošiljku u ponedeljak ujutru, a tretman sam počela već istoga dana. Možda ću vas sada iznenaditi, ali posle 6 dana nisam mnogo oslabila (jedva 500 grama), ali ono što je uticalo na to da i dalje nastavim sa tretmanom, nije imalo nikakve veze sa gubitkom na težini. Ja sam se bolje osećala, prethodnih noći sam u kontinuitetu spavala 8 sati, što mi se već dugo nije dešavalo. Ustajala sam ujutru u punoj formi i u dobrom raspoloženju! Dakle, nastavila sam sa tretmanom koji me kasnije nije razočarao. Posle 15 dana, videla sam najzad rezultat, izgubila sam 3 kilograma. Možda ćete reći da je to malo. Ali, ja sam se osećala podmlađeno. Ja, koja sam ponekad osećala talase vrućine ili migrene, osećala sam se kao riba u vodi.

Počela sam da značajno gubim kilograme, ali i … godine!

Već na kraju prvog meseca tretmana, znala sam da ću uspeti. Izgubila sam 10 kilograma, ali kao šlag na torti, bilo je to što se moj organizam promenio. Rešila sam probavu kao nikad do tada, stalno sam bila u formi i opuštena. Moj muž je počeo da me pita šta se dešava. On nije znao za moj tretman. A ja sam zaista počela da razumem vezu između ovih hormonskih i metaboličkih promena, udruženih sa stresom koji donosi moderan način života i dobijanja na težini. Ja sam imala utisak da je Activ 35 pokrenuo ceo moj organizam. Imala sam utisak da sam izgubila isto toliko godina, koliko i kilograma! Posle 9 nedelja mog tretmana, izgubila sam 18 kilograma, a ostalo je još 3 nedelje do venčanja moje sestre.

Moj muž mi je rekao: „Stop, sada je dovoljno”

Osećala sam se toliko dobro, da više nisam grickala, a posle deset nedelja tret­mana, imala sam 65 kilograma, što znači da sam izgubila 21 kilogram za 3 meseca. Bila sam toliko euforična, da sam odlučila da nastavim. Videla sam da me muškarci gledaju drugačijim očima, a videla sam da me i moj muž drugačije gleda, kada sam mu i priznala da koristim Activ 35. Morala sam da mu to priznam, jer su njegova pitanja postala neprijatna. Pitao je odakle dolazi ovaj moj novi polet (ako razumete šta hoću da kažem). Sve do dana kada mi je rekao: „Slušaj Snežana, divna si, ali nemoj više da slabiš, sad je dovoljno”. Bio je u pravu, jer sam izgubila 21 kilogram, ali sam sačuvala svoje obline, što je za mene bilo prvenstveno važno.

Nisam povratila nijedan gram više od godinu dana

Prekinula sam, dakle, svoj tretman. Čekalo me prvo lepo iznenađenje. Kada sam 2 nedelje pošto sam prekinula svoj tretman, došla na venčanje moje sestre, izgubila sam još pola kilograma. Moj metabolizam bio je reaktiviran, a u isto vreme, osećala sam se tako dobro da sam i bolje jela, ali ne samo što nisam dobijala na težini, nego sam nastavila da gubim kilograme. Slavlje je bilo neverovatno, ja se nikada nisam osećala tako dobro i u formi, uprkos preterivanju u svakom smislu. Sa mojom novom siluetom, povratilo mi se samopouzdanje i svi su to primetili. Sve se to dogodilo pre više od godinu dana, a ja od tada nisam povratila nijedan gram.

Tableta za „pravu ženu”

Od tada su mnoge moje koleginice sa posla i moje prijateljice prihvatile ovu novu tabletu koja je namenjena ženama starijim od 30 godina (a u tu grupu spadaju naravno i žene od 40, 50, 60 i više godina). Kao i ja, i one su izgubile mnogo kilograma, ali se takođe sve slažu u jednoj stvari: ponovo pokretanje čitavog njihovog organizma, a uz to gubitak viška kilograma, učinili su da one ponovo dožive osećaj dobrobiti, dinamike i vraćanja u formu, koji su zaboravile tokom mnogo godina, upravo kao što je to bio slučaj sa mnom. Sada bolje razumete zbog čega sam morala da napišem ovo pismo: to je iz potrebe da se na neki način zahvalim Activ 35, ali i da omogućim svim „pravim ženama” da izgube kilograme koji kvare njihov život, a da pronađu izgubljenu formu i vitalnost.

Saveti doktora

Evo zašto će 12 aktivnih supstanci sadržanih u proizvodu Activ 35 pomoći da oslabite sa 35, 45, 55, 65 ili više godina

Doctor Activ35

Vi ste žena i imate više od 30 godina. Treba prihvatiti činjenicu da ne možete više lako da oslabite. Promene metabolizma, promene u hormonskom statusu, a naravno čak i stres koji prati savremeni način života, osujetiće sve vaše pokušaje da oslabite.

Activ 35 je prvi preparat koji će omogućiti ženama starijim od 30 godina da savladaju i konačno se izbore sa 3 uzroka za višak kilograma, koji su rezultat onih famoznih promena koje se javljaju kod žena koje su prešle 30 ili 35 godina. Međutim, ova tri dejstva preparata uticaće takođe i na značajno poboljšanje kvaliteta vašeg života.

  1. Zahvaljujući prisustvu 3 moćne aktivne supstance - GABA (gama-aminobuterna kiselina), yam (jam) i arginin - u njegovom sastavu, Activ 35 pokrenuće, posle tridesete godine, snažnu produkciju hormona DHEA (dehidroepianosteron), koji je neophodan za dobro funkcionisanje vašeg organizma. Produkcija DHEA stimulisaće produkciju leptina, tog famoznog molekula koji je prirodno prisutan u organizmu, i koji vam dok ste mladi, omogućava da jedete šta god hoćete, a da se ne gojite. U isto vreme, ovaj molekul neutralisaće jedan drugi molekul - grelin, koji je odgovoran za nagomilavanje masti u osetljivim zonama (stomak, butine, zadnjica).
  2. Activ 35 objedinjuje u svom sas­tavu 4 biljke koje „jedu masti“ (damianu, guaranu, kola orah i mata travu) i koje će povratiti dinamiku vašeg metabolizma. Ovo dejstvo omogućiće da se značajno smanji uticaj apsorbovanih kalorija, dok će vaše pražnjenje biti do 2,4 puta intenzivnije. U skladu sa tim, automatski ćete gubiti na težini.
  3. Activ 35, najzad, sadrži takođe 5 regulatora (hrom, šafran, triptofan, magnezijum i vitamin B6) jednog drugog hormona, serotonina. On je odgovoran za naše navike u ishrani koje su često vezane za osećaj nezadovoljstva ili prosto, za blagu depresiju. Sa ovih 5 aktivnih supstanci, gotovo je sa grickanjem, ili sa osećajem neobuzdanog apetita; s druge strane, vi ćete biti preplavljeni snažnim osećajem blagodeti.

Kao što ste već mogli da shvatite, Activ 35 jednostavno rešava problem na izvoru. Zapravo, kada želimo da žena koja je prešla 30, 40, 50 ili više godina oslabi, to nema nikakve sličnosti sa tim kada treba da oslabi neki muškarac ili devojka od 20 godina.

Activ35

Informacije o Proizvodu:

Sastojci:

želatinska kapsula (želatin, boje - titan-dioksid i oksidi i hidroksidi gvožđa), L-arginin, suvi ekstrakt korena kineskog jama (Dioscorea opposita, 10:1), suvi ekstrakt lista biljke mate (Ilex paraguariensis, 4:1), suvi ekstrakt semenki kole (Cola acuminata, 5:1), suvi ekstrakt semena guarane (Paullinia cupana, 3:1), magnezijum-oksid, maltodesktrin, sredstvo protiv zgrudnjavanja - magnezijum stearat, L-triptofan, suvi ekstrakt lista damijane (Turnera diffusa, 4:1), suvi ekstrakt tučka cveta šafrana (Crocus sativus, 4:1), gama-aminobuterna kiselina, piridoksin-hidrohlorid, hrom (III)-pikolinat.

Način upotrebe:

uzeti po 1 tabletu ujutru i uveče. Program za jedan mesec. Ponoviti postupak.

Upozorenja:

Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i vođenje zdravog načina života. Ne prekoračivati preporučenu dnevnu dozu. Čuvati van domašaja dece. Ne preporučuje se deci, adolescentima, trudnicama i dojiljama, osobama s povišenim krvnim pritiskom i srčanim poremećajem, kao ni ženama sa ličnom i porodičnom istorijom kancera dojke. Osobe koje imaju hipoglikemiju ne treba da uzimaju suplemente sa hromom. Dijabetičari treba da se konsultuju sa lekarom pre uzimanja suplemenata sa hromom. Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu.

Način čuvanja:

Čuvati na suvom i tamnom mestu.

Etiketa:
Kliknite ovde da biste uvećali.